Oyun ve Uygulama Akademisi Unity Eğitimi

İlayda Yağmur Derviş
2 min readJan 30, 2022

--

Oyun ve Uygulama Akademisi’ni birçoğumuz duymuştur artık diye düşünüyorum, fakat bilmeyenler için şu şekilde aktarabilirim “Oyun ve Uygulama Akademisi, Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi işbirliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle hayata geçen, Türkiye’de oyun geliştirme, uygulama yazılımcılığı ve bu iki alanın girişimcilikle bir araya gelmesini destekleyen bütüncül bir yetkinlik kazandırma programıdır.”

Ben de Unity ile Oyun Geliştirme eğitimimi tamamlayınca uzmanlaşma eğitimine geçmeden neler öğrendim, nasıl geçti şöyle kısa bir blog yazısı yazmak istedim. Eğitimin bi kısmında biraz aksattım açık konuşmak gerekirse ama toparlayıp kendimi iyi hissedince bi blog yazısının zamanı gelmiş oldu. Hem okul, hem staj derken bazen kendimi zaman yönetiminde batmış gibi hissediyorum. Akademi’nin bize sağladığı Google Project Management ve Zaman Yönetimi gibi eğitimlerle bu konuda daha iyi olacağıma eminim. Akademi’de birçok güzel sohbet sırasında ufuk açıcı şeyler öğreniyoruz.

Tamamen sıfırdan başlayan bu eğitimde c# ve Unity temellerini öğrenip, teorik ve pratik bilgi ediniyoruz. Bu eğitim totalde 17 modülden oluşuyor ve 1433 dakika sürüyor.

Unity’nin nasıl kurulacağı ile başlayan modüller şu şekilde devam ediyor; Programlamaya Giriş, Değerlerin Kullanılması, Sayısal Operasyonlar, Class: Namespace Yapıları, Mantıksal Operasyonlar, Unity Temel Ekranları, 2 Boyutlu Assetlerle Çalışma, Karakter Animasyon, Uygulama Sıralaması (Execution Order), Karakter Animasyon 2, Prefabler, 2 Boyutlu Assetlerle Çalışma 2, Arayüz 2, Son Değişiklikler ve Build, Sıfırdan 2D Oyun Örneği, Unity Tips&Tricks.

Her videodan sonra video ile ilgili tek soruluk bir quiz oluyor ve modül sonunda da modülle ilgili öğrendiklerimiz üzerine bir quize giriyoruz. Quizlerde %80 üzerinde başarı yapmanız gerekiyor bir sonraki modüle girebilmek için.

Daha önceden Unity hakkında biraz bilgim olsa da, hiçbir şey bilmeniz beklenmiyor bu eğitimde. Takıldığınız konuları Slack kanalından sorabilirsiniz, diğer eğitim alanlarla birlikte çalışabilirsiniz ki bence akademinin en iyi yanı bu. Eğitim satın alabileceğiniz bir şey ama bu şekilde çalışabileceğiniz insanlar olması çok keyifli. Aynı zamanda Game Art eğitimine de katılabilirsiniz. Ben oyun ile daha çok ilgilendiğim için genel hatlarıyla tamamladığım eğitimden bahsettim ama Oyun ve Uygulama Akademisi hakkında da bir blog yazısı yazabilirim. Unity ve Game Art’a ek olarak Flutter eğitimi de var. Şu sıra Unity uzmanlık eğitimi ile birlikte Google Project Management eğitimine devam ediyorum. Öğrendiklerimi burada paylaşmaktan keyif aldığım için hem tekrar yaparken hem de yeni şeyler öğrenirken buraya bol bol içerik çıkarabilirim, özellikle merak ettikleriniz olursa lütfen bana hemencik yazıverin.

Unity çalışmanız için aynı zamanda benim de takip ettiğim, size önerebileceğim kaynaklar:

https://www.youtube.com/watch?v=fT7XpoXDjnk&t=5869s

Okumanız için:

--

--

No responses yet